Brand in woonzorgcomplex Atensheerd in Groningen

In een woonzorgcomplex aan de Atensheerd, waar ouderen begeleid wonen, heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar ‘middelbrand’. Eén bewoner raakte lichtgewond.

De melding van de brand kwam rond 17.20 uur binnen op de meldkamer in Drachten die daarop een bluswagen en een hoogwerker alarmeerde. Omdat de brand zou woeden in een woning op de derde verdieping van een gebouw waar ouderen wonen is direct daarna uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand, waarop ook een tweede bluswagen werd gealarmeerd.

Bij aankomst bleek dat de brand niet woedde in een woning, maar onder een trap. Omdat de brand met veel rook gepaard ging, werden de bewoners geëvacueerd. Dankzij een snelle en effectieve binnenaanval kon de brandweer rond 17.40 uur het sein ‘brand meester’ geven.

Vanwege de brand moesten vijf bewoners geëvacueerd worden. Eén bewoner had medische assistentie nodig, omdat hij teveel rook had ingeademd. Vanwege de evacuatie werden verschillende ambulances ter plaatse gestuurd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. (tekst oogtv.nl)

Bron: 112 Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.