BORGschouw 2012

Sinds enkele jaren onderhoudt de gemeente Groningen de openbare ruimte aan de hand van het BORG, het ‘Beheerplan Openbare Ruimte Groningen’. In dit beheerplan zijn de kwaliteitseisen vastgelegd waar de verschillende elementen van de openbare ruimte aan horen te voldoen. Stadsbeheer en Milieudienst stemmen hun planning en werkzaamheden af op het BORG.

De resultaten worden jaarlijks beoordeeld in een zgn. ‘schouw’. Evenals vorig jaar wordt deze schouw gehouden door bewoners zelf, de burgerschouw. Het resultaat van de schouw wordt gerapporteerd aan de wethouder. Het gemeentebestuur bepaalt dan de aanpak en de prioriteiten. Die komen in het uitvoeringsprogramma voor het volgende jaar.

Met de burgerschouw hebben we veel positieve ervaringen. Daarom gaan we er graag mee door. Wij vragen vrijwilligers die medio mei, juni 2012 een stukje stad willen beoordelen aan de hand van de BORG-criteria. Dat houdt het volgende in:

·      meedoen aan de informatie- en opleidingsdag op woensdag 9 mei, ’s middags of ’s avonds.

·      het lopen van een schouwroute in koppels van twee. Tijdbeslag maximaal 12 uren in de periode 15 mei – 30 juni 2012. In eigen buurt of elders in de stad. Met uw voorkeur wordt zoveel mogelijk rekening gehouden;

·      beoordeling tijdens de route op standaardformulieren;

·      desgewenst ook welkom bij de evaluatie-bijeenkomst, in november 2012;

·      deelname wordt ‘beloond’ met een bescheiden onkostenvergoeding.

Als dit u aanspreekt en als u zich hiervoor vrij kunt maken nodigen wij u graag uit voor deze burgerschouw 2012.

Graag uw reactie, vóór 15 april aanstaande, aan Leen Criens  van Stadsbeheer (367 8453 / leen.criens@groningen.nl).

De werkgroep Groen & Grijs zou graag zien dat meer bewoners uit de wijk in de wijk gaan schouwen. Wanneer wijkbewoners meer willen weten over de Borgschouw in Beijum en hoe een en ander in zijn werk gaat dan kan men dit laten weten via de mail op groenengrijs@beijum.org

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.