Borg-schouw in Beijum

voorbeedld

In de gemeente Groningen wordt ieder jaar een schouw gehouden van de openbare ruimte in de hele stad. De schouw, waaraan naast ambtenaren van de gemeente ook burgers deelnemen, wordt gehouden volgens het Beheerplan Openbare Ruimte Groningen, afgekort BORG.

Aan deze Borg-schouw nemen ook vrijwilligers uit Beijum deel,  zij schouwen te samen zo ongeveer de helft van het aantal Heerden, zo word de hele wijk eens per twee jaar geschouwd. Veel deelnemers ervaren het schouwen als een mogelijkheid om de wijk op een andere manier te leren zien met zijn vele mooie plekken in de openbare ruimte maar zien ook soms dingen die extra aandacht verdienen.

De werkgroep Groen & Grijs zou nog graag het aantal schouwers in Beijum uitgebreid zien om nog meer delen van de wijk elk jaar te kunnen schouwen. Wil je meer weten over het schouwen in de wijk of  heb je belangstelling om eens mee te doen aan een schouw neem dan contact op met de werkgroep mail naar: bob.groenengrijs@gmail.com  of bel met 06-30918008. U kunt ook een bericht achterlaten bij de balie van wijkpand de Wegwijzer aan de Ypemaheerd 42.

Vooraf aan het schouwen wordt door mensen van Stadsbeheer in een bijeenkomst uitgelegd hoe de schouwlijsten moeten worden ingevuld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.