Borg-schouw in Beijum

In de gemeente Groningen wordt ieder jaar een schouw gehouden van de openbare ruimte in de hele stad. De schouw, waaraan naast ambtenaren ook burgers deelnemen, wordt gehouden volgens het Beheerplan Openbare Ruimte Groningen, afgekort BORG. Aan deze Borg-schouw nemen ook vrijwilligers uit Beijum deel, zij schouwen samen zo ongeveer de helft van het aantal Heerden. Zo wordt de hele wijk eens per twee jaren geschouwd. Bij het schouwen beoordelen de schouwers 23 onderdelen die onderverdeeld zijn in groen, verharding, meubilair, water en schoon punten. De beoordelingen van de diverse onderdelen worden ingevuld op lijsten. De uitkomst van deze schouw, wordt samen met de resultaten van de professionele inspecties, gebruikt bij het samenstellen van het programma groot onderhoud voor het volgende jaar. Op basis van de schouwuitkomsten van 2012 worden dit jaar in Beijum extra onderhoudsmaatregelen aan groen en verharding uitgevoerd.

De werkgroep Groen & Grijs zet zich in om het aantal schouwers in Beijum op peil te houden en daarmee ook de kwaliteit van openbare ruimte.

Vooraf aan het schouwen wordt op een middag of op een avond op een bijeenkomst bij stadsbeheer uitleg gegeven over hoe men de diverse onderdelen van het schouwen kan beoordelen en de schouwlijsten ingevuld moeten worden.    Van de  gemeente ontvangen de deelnemer voor het schouwen een kleine vergoeding. De bijeenkomst bij Stadsbeheer vindt meestal plaats in de maand mei. De werkelijke schouw vindt in de tweede helft van mei en in juni. De presentatie van de schouwresultaten vindt in november plaats waarbij ook de schouwers worden uitgenodigd.

Mochten er mensen zijn die wel iets voelen voor het schouwen en inlichtingen willen dan kunnen zij contact opnemen met de werkgroep Groen & Grijs of rechtstreeks bij de afdeling Stadsbeheer van de gemeente.
bob.groenengrijs@gmail.com of 06-30918008
leen.criens@groningen.nl of 050-3678453

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.