Bomenkap bij Kardinge en Beijum-Zuid, start bouw viaduct voor Lewenborg

In de periode 23 januari – 5 februari 2012 vinden diverse  groenwerkzaamheden plaats bij de Oostelijke Ringweg, ter hoogte van de kruisingen Kardinge en Beijum-Zuid. Dit ter voorbereiding op het ongelijkvloers maken van beide kruisingen. Het verkeer zal door deze werkzaamheden enige hinder ondervinden. Zo zijn op donderdag 26 januari de afritten ter hoogte van de kruising Beijum-Zuid/De Hunze van 09.00 uur tot 15.00 uur gestremd. Dit in verband met het kappen van bomen. Waar nodig wordt het verkeer omgeleid en worden rijstroken tijdelijk gesloten.

De werkzaamheden worden in één keer uitgevoerd. Zowel bij  Kardinge als bij Beijum-Zuid worden diverse bomen gekapt, enkele worden verplant en singels, hagen en struweel worden verwijderd.  Het merendeel van de groenwerkzaamheden vindt plaats om ruimte te maken voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruisingen. Verder moeten kabels en leidingen worden verlegd, waaronder de hoofdtransportleiding van het Waterbedrijf. Als de ongelijkvloerse kruisingen bij Kardinge en Beijum-Zuid gereed zijn, krijgt elke kruising een nieuwe groeninrichting. De vergunningen voor de groenwerkzaamheden zijn verleend en de termijnen van bezwaar zijn verstreken.

Lewenborg
Bij de kruising Lewenborg start de bouw van het viaduct. De grond is inmiddels  voldoende ingeklonken. De aannemer gaat de komende weken grond afgraven. Vervolgens wordt de fundering aangelegd en worden de viaducten gebouwd. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot het tweede kwartaal van 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.