Bomenbeleid gemeente, overleg in januari

Zoals eerder in deze krant is gemeld, komen ook bij de werkgroep Groen & Grijs van de BOB veel klachten binnen over steeds verder uitdijende bomen. Met verlies van zonlicht, bladval maar ook hinderlijke afscheiding op auto’s tot gevolg.

In Lewenborg, waar vergelijkbare problemen spelen, heeft de afdeling Stadsbeheer van de gemeente onderzoek laten doen naar de voor- en nadelen van eventuele aanpassing van regels voor kapvergunningen.

Er zijn inmiddels ook diverse reacties binnengekomen van wijkbewoners die voor een mogelijke kaalslag waarschuwen. Bomen zijn goed voor de verscheidenheid van vogels en andere dieren in de wijk, zorgen voor zuurstof en maken Beijum tot een groene wijk in plaats van een wijk van steen, beton en asfalt. Er wordt ook op gewezen dat het toppen van bomen de kans op bomenoverlast vermindert.

In januari a.s. overlegt de werkgroep Groen en Grijs met Stadsbeheer over de uitkomsten van het onderzoek in Lewenborg en het gewenste bomenbeleid voor Beijum. Belangstelling voor dat overleg? Mail naar bob@beijum.org.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.