Boerderijum neemt houten bruggetje feestelijk in ontvangst

De Boerderijum in Beijum heeft een bijzonder cadeau gekregen: een houten bruggetje. Op zondag 12 april is dit cadeau feestelijk in ontvangst genomen. Wethouder Mattias Gijsbertsen (wijkwethouder stadsdeel Oost) opende het bruggetje.

Het bruggetje is gefinancierd met geld uit het Nieuw Lokaal Akkoord en wordt aangeboden door het NLA wijkteam van Beijum. De voorzieningen van de Boerderijum – waaronder de speeltuin, de dierenweide en het terras van De Zijlen – zijn nu extra goed bereikbaar. Het wijkteam hoopt met haar cadeau de toegankelijkheid van de Boerderijum te vergroten en de sociale functie daarvan te verstevigen.

Open Zondagen
De Boerderijum is een ontmoetingsplek in Beijum, waar drie organisaties gehuisvest zijn: Stichting De Zijlen (werk- en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking), kindercentrum de Mallemolen en het bezoekerscentrum van NDE ( Natuur en Duurzaamheideducatie, gemeente Groningen).

In het lente- en zomerseizoen organiseert de Boerderijum één zondag in de maand een ‘Open Zondag’ met gezamenlijke activiteiten. Zondag 12 april is de eerste zondag in deze reeks. Naast de opening van het bruggetje waren er tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Bron: Gezinsbode.nl

Foto: archief BOB

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.