BOB -Werkgroep Groen & Grijs

* 11 Januari a.s. overleggen de werkgroep Groen en Grijs en Stadsbeheer naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek in Lewenborg over het gewenste bomenbeleid voor Beijum. Belangstelling voor dat overleg? Mail naar bob@beijum.org.

* Begin dit jaar overlegden het waterschap Noorderzijlvest, de diensten OCSW en ROEZ van de gemeente Groningen en de werkgroep Groen en Grijs van de BOB over de verdere aanpak van het blauwalgprobleem in de Kardingerplas. Besloten werd tot aanpassing van de waterinstroom in de plas en het maaibeleid wat de waterplanten betreft. Helaas heeft de blauwalg het zwemplezier in de plas de afgelopen periode toch weer dwars gezeten en zelfs meer dan vorig jaar. En ook als was dat opnieuw minder dan in veel ander zwemwater, een tegenvaller was het wel. Binnenkort gaat men weer om de tafel om op een rij te zetten wat er deze zomer gebeurt is wat de blauwalg betreft en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden.

* Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken: takken die over voet- of fietspaden hangen en je doortocht belemmeren. Of groen dat het zicht wegneemt in een bocht. Stadsbeheer gaat daar meer werk van maken. Bij gemeentegroen en bij particuliere tuinen. Melden kan bij Stadsbeheer, tel. (050)3678910, of via www.eloket.groningen.nl

* O.a. in de Jensemaheerd verzorgen bewoners al enige tijd stukken gemeentegroen. Ze bepalen mee de keuze van gewassen en het beheer en onderhoud doen ze zelf. Wie daar ook belangstelling voor heeft kan contact opnemen met de groencoördinator van Stadsbeheer: l.g.stiekema@roez.groningen.nl of via 3678910 (stadsbeheer).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.