BOB-café, waarover spraken zij

BOB-café goed van start.Afgelopen donderdag 4 juni vond het eerste BOB-café in de Kleihorn plaats.  Nog voor 20.00 was er al de eerste gast. Deze, een meneer, had al eerder in Beijum gewoond en is na enkele jaren in het westen vertoefd te hebben graag weer terug in het groene Beijum. Hij kwam met de vraag/idee voor een kanoroute rond Kardinge.

Daarna druppelden de gasten geleidelijk binnen, 3 dames uit de Jaltadaheerd, enkele leden, een dame van D66 en iets later in de avond nog 2 heren en een dame die informatie kwamen inwinnen en verder gewoon een beetje nieuwsgierig waren wat het BOB-café nou inhield.

De dames uit de Jaltadaheerd hebben een duidelijke wens: Ze willen graag een grotere speeltuin in de wijk realiseren. Als voorbeeld noemden zij deze in het stadspark, ruim, veilig en overzichtelijk en niet te vergeten met bankjes en/of picknick tafels zodat de ouders/ begeleiders er ook kunnen vertoeven, zodat er ook meer sociale contacten kunnen ontstaan. Aangevuld met eventueel een tennisbaan/ trapveldje e.d. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Een locatie hadden ze ook al op het oog en ook schetsen zijn beschikbaar hoe een en ander in te vullen.  Over en weer is er over gepraat en gediscussieerd over de plek, zijn er adviezen en tips gegeven en is  ondersteuning aangereikt door de BOB, waarvan men graag gebruik wil maken.

Onderzoek naar draagvlak zal door de dames opgestart worden (klik) en we houden contact aangaande het vervolg.

 

Ook het opstarten van een Heerdcommité komt nog ter sprake en het houden van schoonmaakacties. Ook hierover worden afspraken gemaakt, adviezen en ondersteuning toegezegd en zal er contact over en weer zijn over het vervolg. De eerste schoonmaakactie is in september a.s. gepland.

Naast deze gesprek items waren ook de Amkemakoepel, buitenfitness en sociale cohesie tijdens dit BOB-café onderwerpen waar men vragen en/of opmerkingen over had. Ook mochten we een aantal nieuwe leden verwelkomen. WELKOM!

Om 22.15 gingen de laatste gasten op weg naar huis en konden we met een tevreden gevoel de boel opruimen.

Tot ziens op het volgende BOB-café

 

Video impressie klik hier

2 reacties op “BOB-café, waarover spraken zij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.