BOB-bestuur vraagt aandacht voor kunstwerk busbaan

‘we vragen ons af wat er staat te gebeuren met het kunstwerk dat zo’n 20 jaar geleden is aangebracht op de geluidswering langs de busbaan: veel Beijumers zijn gehecht aan de betreffende ‘poezekop’. Die is nu helaas bedolven onder een hoop klei. Vragen onzerzijds: kan het kunstwerk (want dat is het) weer ontdaan worden van de hoop klei en blijft het bewaard?’,  mailde het BOB-bestuur naar de provinciale projectleiding Oostelijke ringweg.

Het kuinstwerk met de ‘poezenkop’ langs de busbaan Kardinge-Beijum werd ruim 20 jaar geleden aangebracht, samen met de schlderingen bij de fietstunnel Beijum-De Hunze, het Ringwegviaduct bij Noorderhoogebrug en op de taluds van de fietsovergangen Heerdenpad, Meedenpad en Stadsweg over de Oostelijke Ringweg. Een Beijumer kunstenaar tekende ervoor. In het stadsdeel Oude Wijken werden geïnspireerd daardoor later door dezelfde kunstenaar  kunstwerken aangebracht in de fietstunnels bij De Hoogte/Indische Buurt.

De provincie heeft inmiddels laten weten dat zoals bekend in de inmiddels vastgestelde plannen de huidige geluiddswering langs de busbaan verdwijnt., maar dat wel geprobeerd wordt voor ‘de poezenkop’ een passende nieuwe plek te vinden bij de nieuwe geluidswering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.