BOB-BERICHTEN IN HET KORT

  •  De gemeente heeft inmiddels enkele maatregelen genomen voor het veiliger maken van de kruisingen van de Garsthuizermaar (het fietspad van Beijum naar Zilvermeer, langs de skatebaan) met de rijbanen van de parkeerterreinen Kardinge. De werkgroep Groen, grijs en verkeer van de BOB is niet echt gelukkig met die maatregelen en gaat dar mogelijk nog over aan de bel trekken bij de wethouder van verkeer.

 

 

  • Op 9 september komt de Kerngroep wijkvernieuwing Beijum weer bij elkaar voor een overleg. Meer nieuws daarover in de volgende editie van de Beijumer en op de site van de BOB.

 

  • De werkgroep Groen, grijs en verkeer van de BOB heeft zich al langere tijd hard gemaakt voor het vernieuwen van de groenperken rond de rotonde Nijensteinheerd. Stadsbeheer heeft daar nu een plan over voorgelegd aan de omwonenden.

 

  • Wat het initiatief betreft om een rodelbaan aan te leggen op de Kardingerheuvel is nog geen nader nieuws bekend. De betrokken ondernemers moeten eerst hun plannen uitwerken en reageren op de vele vragen en bezwaren die tegen de plannen zijn ingediend.

 

  • Er zijn opnieuw enkele reacties binnen gekomen op de artikelen van de werkgroep Groen, grijs en verkeer van de BOB in de wijkkrant over de kwestie links of rechts lopen op fietspaden en wegen. In een volgende editie van de Beijumer daarover meer.

 

  • De werkgroep Groen, grijs en verkeer diende destijds een bezwaar in tegen de afsluiting voor fietsers van het deel van de Amkemaheerd tussen de Atensheerd en de Beneluxweg. Dat bezwaarschrift werd door de gemeente om procedurele redenen niet in behandeling genomen maar de werkgroep wil de gemeente alsnog vragen de toen ingebrachte verbeteringsvoorstellen alsnog uit te voeren.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.