Blokker ontslaat, wie in Beijum gaat?

Winkels hebben het moeilijk in deze tijd, de concurrentie is moordend. De Blokker, ook gevestigd in Beijum, heeft het ook moeilijk. Het personeel hoorde vanavond dat er 440 ontslagen gaan vallen, 6% van het personeelsbestand. Dat het vooral oudere en duurdere krachten zal betreffen moge geen verrassing zijn.

Volgens een artikel op de website van de Gezinsbode heeft het concern naar eigen zeggen teveel loonkosten. Waar het echter meer mee lijkt te kampen is een verouderde winkelformule en slecht inkoopbeleid. Het kan niet op tegen prijsvechters zoals de Action. Die hebben nul uitstraling, geen webshop,  maar vooral wel : goedkope Chinese producten.

Verouderde winkel formule klopt, slecht inloopbeleid klopt ook.
De Action geen webshop? Klopt niet. Wel degelijk heeft de Action een webshop!

Maar dit doet eigenlijk niet ter zake.
Wel de feiten: Wederom worden personeelsleden de dupe van slecht inzicht en inspelen op de marktsituatie, dus de vraag van de consument, door managers en gelijk gestelden bij de Blokker.
De schuld neerleggen bij de concurrent is te simpel. Foei, de winkels van de Action zijn in het algemeen groter, ruimer opgezet ( je kunt er tenminste fatsoenlijk door de de paden lopen zonder het risico dingen om te gooien) en daardoor ook overzichtelijk en prettig om te winkelen en te “snuustern”.
Chinese artikelen? De  Blokker heeft ze zelf ook, alleen met een ander prijskaartje. Waarom voor hetzelfde merk en type batterijen bij de ene € 1,99 betalen en bij de ander € 3,49. Ik bedoel maar.

Het is betreurenswaardig dat het personeel  de dupe word van dit soort mismanagement. Management Blokker, steek je hand in eigen boezem, ga met de tijd mee, speel in op de vraag en pas je formule aan. Je kunt de consument, wat prijzen en overzicht/ruimte betreft, niet dwingen maar wel geleiden. Maar laat het personeel het personeel, de spoeling word dun zonder hun.

Hopelijk vallen er in “ons” filiaal van de Blokker geen ontslagen en blijven we de ons vertrouwde gezichten zien. Ik spreek de hoop uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.