Bloemhof ontvangt keurmerk Corona Zorgeloos Wonen

Vrijdag 28 september ontving Bloemhof het keurmerk Zorgeloos Wonen van Corona Wonen.
Marian Boer van Woon-Zorgcentra De Rijnhoven uit Harmelen overhandigde namens Corona Wonen het certificaat aan Tietsjannie Hamstra, locatiemanager Bloemhof/Innersdijk. Zij nam namens alle medewerkers en vrijwilligers van Bloemhof het certificaat in ontvangst.

Betrokken en trots

Bloemhof van Zorggroep Groningen biedt een breed scala aan wonen, zorg, welzijn en behandeling. Naast het verzorgingshuis Bloemhof en de aanleunwoningen is in Bloemhof eind 2011 een nieuwbouw gerealiseerd. In de nieuwbouw wordt kleinschalige verpleegzorg verleend in zes woningen met elk circa 6 cliënten. In februari heeft de audit plaatsgevonden en is bekend geworden dat Bloemhof voldoet aan de gestelde eisen.

Uit het auditrapport van Corona Wonen blijkt dat Bloemhof een mooie locatie is midden in het dorp Ten Boer. ‘Het is een uniek pand dat aansluit bij de kern van het dorp’. De betrokkenheid van medewerkers met de cliënten is door Corona als positief ervaren. ‘De medewerkers zijn bevlogen en trots. Ook mantelzorgers, vrijwilligers en leden van de cliëntenraad voelen zich betrokken bij de organisatie en maken hier echt onderdeel van uit.’

Corona Zorgeloos Wonen
Het keurmerk Zorgeloos Wonen van Corona Wonen staat voor zelfstandig wonen in de nabijheid van zorg en diensten. Hierdoor houden cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven. Tevens kunnen cliënten gebruikmaken van alle voorzieningen en terugvallen op zorg, maar wonen zelfstandig. Hierbij staat gastvrije en deskundige service centraal. De gouden regels van Zorgeloos Wonen zijn dan ook: Gastvrij, Respectvol, Aardig, Inlevend, Deskundig, Uitnodigend en Ondernemend.

tekst + foto: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.