Bloembakken in de wijk (update)

Op de bijeenkomst van 11 januari jl. werd de werkgroep Groen & Grijs van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) geconfronteerd met het feit dat op het onderhoud en beheer van de bloembakken in Noorddijk 50% bezuinigd dient te worden. Bezuinigen op het beheer en onderhoud van de woonomgeving is een besluit van de gemeenteraad. Aangezien er in Beijum de meeste bloembakken staan van alle wijken Noorddijk werd ons gevraagd om na te gaan waar we in Beijum op zouden kunnen bezuinigen.

Tijdens de bijeenkomst werd door vertegenwoordigers van twee heerden het voorstel gedaan om zelf het beheer en onderhoud van de bloembakken in de heerden ter hand te nemen.  Uitgangspunt zou dan moeten zijn dat de gemeente de bloembakken langs de wijkring zelf zou blijven verzorgen. Er werd een afspraak gemaakt om er verder met de wijkbeheerder en stadsdeelbeheerder over te praten op de wijkpost. De werkgroep heeft verder contact opgenomen met vertegenwoordigers en belanghebbenden in andere heerden waar bloembakken staan.

Iedereen was positief over het voorstel om zelf het onderhoud en beheer van de bloembakken ter hand te nemen. Met dat gegeven heeft de werkgroep op vrijdag 20 januari jl. overleg gehad op de wijkpost Noorddijk. Het resultaat van het gesprek is dat in Beijum alle bloembakken blijven staan, op sommige heerden met vaste beplanting en op andere heerden met wisselende eenjarige beplanting. De bewoners op de heerden beheren en onderhouden zelf de bloembakken en de gemeente zorgt elk seizoen voor nieuwe eenjarige beplanting. Het is naar de mening van de werkgroep een mooi resultaat dat gemeente en bewoners er samen voor zorgen dat alle bloembakken kunnen blijven staan. Een uitstekend voorbeeld van burgerparticipatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.