Blijf veilig mobiel, ook op de fiets!

De samenwerkende ouderenbonden (SOOG)organiseren een themamiddag

Er gebeuren veel ongelukken waar oudere fietsers bij betrokken zijn. Uit de statistieken blijkt dat deze groep erg kwetsbaar is, en zo ervaart men dat ook. De opkomst van de e-bike maakt meer mogelijk, maar heeft ook een keerzijde. We willen graag dat de (binnen)stad goed toegankelijk blijft, ook voor de senioren op de fiets. Voorkomen moet worden dat men de stad gaat mijden! De bonden zijn benieuwd naar de ervaringen van de stadjers, die willen we graag inventariseren. De deelnemers aan de middag krijgen gelegenheid hun mening te geven en ideeën te spuien over hoe het anders en beter zou kunnen! We willen niet alleen de problemen aankaarten, maar ook denken over oplossingen.

Aan de middag werken mee: Karel Brookhuis, verkeerspsycholoog, Jaap Valkema, adviseur stedelijk fietsbeleid, Cor van der Klaauw, fietsambassadeur, Bartho Smit, gespreksleider Datum: donderdag 15 mei 2014 Tijd: 13.30 – 17.00 uur (de zaal is open om 13.00 uur) Plaats: Emmaus Kerk, Ra 4 Groningen (Lewenborg) Openbaar vervoer: buslijn 3, halte de Fok Rondom de kerk kunt u gratis parkeren Toegang gratis

Men kan zich aanmelden bij SOOG tel 5790466 N.B. Met de mogelijkheid van een proefritje op de E-bike Met medewerking van OSO Groningen, Veilig verkeer Nederland, Provincie Groningen en Mango (specialist in elektrisch vervoer)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.