Bibliotheek Beijum heeft een andere naam gekregen

Bibliotheek Beijum heeft een andere naam gekregen: locatie Beijum. Maar de dienstverlening is niet veranderd.

Via het Groninger Forum, locatie Beijum hebben Groningers nog steeds toegang tot meer dan een miljoen boeken. Daarnaast kunnen bezoekers gratis de krant of een tijdschrift lezen, WiFi gebruiken en het internet raadplegen. Een pas is gratis voor iedereen jonger dan 18 jaar. Met een Stadjerspas krijgt u € 10 korting..

Kinderboekenweek
Woensdag 7 t/m zondag 18 oktober
Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Kinderen zijn van nature onderzoekend. Ze willen weten hoe de wereld in elkaar zit. En daarbij spelen boeken natuurlijk een grote rol. We vieren tijdens deze Kinderboekenweek de nieuwsgierigheid met een feestelijk programma:

Raar maar waar-feest (6+)
Je kunt tekenen met een robotje, je eigen tekening op de 3-D printer printen, zelf programmeren, muziek maken met fruit, jouw eigen verhaal creëren op de iPad, je kleurplaat of je boek tot leven brengen, dieren op de iPad kiezen en kleuren, printen, knippen en in elkaar zetten. Allemaal raar maar echt waar! Natuurlijk is er ranja en veel lekkers te smikkelen!
• Groninger Forum, locatie Beijum
• Maandag 12 oktober 15.30 – 17.30 uur
• Gratis

Theatervoorstelling Vriend en vijand (6+)
Kapitein Janna en kapitein Karin waren ooit hele goede vrienden, maar na een hevige strijd op het water zijn ze aartsvijanden geworden. Als zij weer ruzie krijgen in het huis van de Frutsels is mevrouw Frutsel er klaar mee. Zullen ze het ooit weer bijleggen en vrienden worden of blijven ze aartsvijanden voor altijd?
• Groninger Forum, locatie Beijum
• Vrijdag 16 oktober, aanvang 15.30 uur (de voorstelling duurt 30 minuten)
• Toegang €1,-, haal snel je kaartje want vol = vol
meer info: www.kinderboekenweek.nl

De Jonge Jury 2016
Iedereen tussen de 12 en 16 jaar kan vanaf half augustus weer een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete boek! Voor de Jonge Jury doen alle boeken mee voor twaalf jaar en ouder, die in 2014 of 2015 zijn uitgekomen. De boeken en stemformulieren zijn bij het Groninger Forum, locatie Beijum op te halen. Stemmen kan tot 1 maart 2016, ook via de website. www.jongejury.nl

Cinekid
Het Cinekid Festival is hét mediafestival voor de jeugd met de mooiste en nieuwste jeugdfilms, tv-series en het betoverende Medialab met coole games, installaties en workshops. Het programma is te zien op www.groningerforum.nl.
• Donderdag 15 t/m zaterdag 24 oktober
• Groninger Forum, locatie Hereplein 73

Ouder&Kindcafé050
Elke 2e woensdag en 4e vrijdag van de maand is er een Ouder&Kindcafé in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18. Ouders en verzorgers kunnen hier met al hun vragen over baby’s, peuters en kleuters terecht. Er kan advies worden ingewonnen over het dragen van een kindje, kinderkleding, borstvoeding, sporten met jonge kinderen, yoga en massage. En over voorlezen natuurlijk!
• Jeugdafdeling Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18
• Iedere 2e woensdag en 4e vrijdag van de maand | Vanaf 10.00 uur
• Gratis

Voordeel met je biebpas
Een Bibliotheekpas geeft korting op veel Groninger Forum activiteiten en op alle cursussen van het Groninger Forum. Een Bibliotheekpas levert nu ook korting op op theatervoorstellingen, musea, attractieparken, dierentuinen, workshops, tijdschriften, lezingen en nog veel meer! Alle deze aanbiedingen zijn te vinden op www.voordeelmetjebiebpas.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.