Bezoekerscentrum Beijum ook open op vrijdagmiddagen

Tot voor kort was het bezoekerscentrum van NDE (Centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie) alleen op woensdagmiddag geopend. Maar vanaf heden kunnen kinderen en hun ouders/begeleiders er ook op de vrijdagmiddag terecht.

Reden is een uitbreiding van de personele bezetting. ‘We wilden de deur van het bezoekerscentrum graag vaker open hebben dan alleen de woensdagmiddag’, verklaart Jurian Bajema, hoofd van de afdeling NDE. ‘Tot nu toe kon dit niet in verband met de formatie. Maar dankzij inzet en van vrijwilligers en gesubsidieerde krachten kan het nu gelukkig wel.’

Excursies

In het bezoekerscentrum kunnen kinderen en volwassenen van alles leren over de natuur in en rond Beijum. Er zijn programma’s over leven onder water, insecten, vleermuizen, de geschiedenis van Beijum en onderwijs in grootmoeders tijd. In een aquarium is het leven in de sloten van Beijum te zien. Er is altijd een knutsel te maken of een activiteit te doen, zoals binnenkort het programma ‘Dieren in de Winter.’ Dankzij het extra personeel kan het bezoekerscentrum zich ook gaan richten op excursies in de wijk.

Eendje Waggel

Daarnaast zal NDE, in samenwerking met theehuis de Zijlen, verjaardagfeestjes organiseren in de Boerderijum. De jarige beleeft dan samen met de andere kinderen leuke avonturen met eendje Waggel. Na drinken en lekkers aan een feestelijk gedekte tafel in de Boerderijum gaan de kinderen met een mand vol activiteiten en spelletjes het bezoekerscentrum in. Leerzaam, maar vooral: leuk!

Het Bezoekerscentrum Beijum is vanaf heden open op woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.