Bezichtigingsdag interim huisvesting van Innersdijk Ten Boer groot succes

Maar liefst 820 mensen hebben op zaterdag 26 november tijdens een Open Dag de interim huisvesting van Woon-, zorg- en behandelcentrum Innersdijk aan de Verlaatweg 10 in Ten Boer bezocht.

De bezoekers kregen de gelegenheid het gebouw, dat nog in aanbouw is, te bezichtigen. Medio december wordt het pand opgeleverd. Op woensdag 28 en donderdag 29 december verhuizen de klanten van het huidige Innersdijk in Beijum naar de interim huisvesting.

Tijdens de bezichtigingsdag was er een route uitgestippeld, zodat de bezoekers het gehele gebouw konden bezichtigen. In de Brasserie werd een DVD getoond over het bouwproces en was het Informatiepunt vertegenwoordigd met een stand. Voor elke bezoeker was er een warm drankje en iets lekkers.

De interim huisvesting in Ten Boer heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Er is plaats voor circa 180 klanten verdeeld over de afdelingen revalidatie, somatische zorg, psychogeriatrische zorg en palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase). Op de afdelingen krijgt elke klant een eigen zit/slaapkamer. Op de revalidatieafdelingen hebben de klanten daarnaast een eigen badkamer. De huisvesting is ruim opgezet met onder meer royale kamers, een mooie Brasserie, een tuinkamer, kantoren, ruimtes voor de behandeldienst en grote binnentuinen.

De tijdelijke verhuizing van Innersdijk is noodzakelijk omdat het huidige pand aan de Ypemaheerd eind januari 2012 wordt gesloopt. Na het terrein bouwrijp te hebben gemaakt, wordt in de zomer van 2012 begonnen met de nieuwbouw van Innersdijk. De verwachte oplevering is medio 2014. Zodra de nieuwbouw van Innersdijk in Beijum klaar is, kan de interim huisvesting in Ten Boer snel gedemonteerd en ergens anders opgebouwd worden.

bron + foto: SeniorenKrant Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.