Bestuur BOB: heeft de BOB nog toekomst?

De BOB heeft voor andere partijen en organisaties binnen en buiten de wijk een goede naam. Steeds weer wordt door hen bevestigd dat de BOB een betrouwbare samenwerkingspartner is. Dat doet ons goed, steeds weer.

Door allerlei oorzaken krijgt de BOB helaas niet dezelfde credits en waardering in en vanuit de wijk. Over de oorzaken willen we niet uitwijden, maar feit is dat de BOB al jarenlang voortdurend in een kwaad daglicht wordt gesteld. Ten onrechte, maar we begrijpen dat dit mensen kan weerhouden om steun bij de BOB te zoeken, informatie te sturen naar de BOB, actief te worden binnen diezelfde BOB. Om actief te worden in de BOB is enthousiasme en inzet voor verbeteren van de leefbaarheid van de wijk blijkbaar niet alleen maar voldoende, het vereist tegenwoordig ook een dikke huid, ja, zelfs zin om negatieve energie te krijgen (die je vervolgens ook weer ergens kwijt moet raken).

Het aantal leden van de BOB, het aantal actieve leden daalt (mede daardoor).

 

De BOB zit wat het bestuur betreft zeer dicht tegen de ondergrens aan van wat een volwaardige bewonersorganisatie  zou moeten zijn. Om die reden had het bestuur een werkplan voor de komende tijd opgesteld om de BOB en haar legitimiteit te versterken. De animo om daarover mee te praten was nagenoeg nihil. Slechts 11 van de ruwweg 250 andere leden hadden de moeite genomen om naar de ledenvergadering van 24 september te komen die daarover ging. Ook inhoudelijk ging de discussie niet of nauwelijks over de conclusies en voorstellen van het bestuur.

In dat werkplan had het bestuur geformuleerd dat ze binnen een half jaar resultaat wilde zien. In de vorm van een ledenwerfcampagne, versterking van bestuur en werkgroepen, mensen voor de site en de BOB-cafés, en dergelijke. Gezien de magere belangstelling op de ledenvergadering en de totale desinteresse daarvoor en daarna waarin niemand zich heeft aangemeld voor alleen al een gesprek over verwachtingen en mogelijkheden, hebben we niet de illusie dat het komende halfjaar verbeteringen te verwachten zijn. Daarnaast vinden we dat we in al die jaren meer dan genoeg modder over ons heen hebben gehad.

 

Daarom hebben we besloten op maandag 9 november een extra ledenvergadering te organiseren. De uitnodiging daarvoor valt één dezer dagen in de mailbox of brievenbus van alle leden van de BOB, de eerstaangewezenen om het bestaansrecht van hun vereniging vast te stellen. Op die vergadering moeten de leden maar aangeven of zij nog toekomst zien voor de BOB of niet.

Of is dit voor ons zo onze laatste daad als bestuurslid van de BOB?

 

De uitnodiging en agenda voor deze extra ledenvergadering zijn hier in te zien en te downloaden.
Achterliggend werkplan voor de vergadering van 24 september is hier in te zien.
19 oktober 2015

Bestuur BOB

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.