Bestemmingsplan Kardinge: eerst persbericht en dan pas betrokkenen informeren?

Op 23 april gaf de gemeente een persbericht uit over het bestemmingsplan voor Kardinge. In 2014 was dat als voorontwerp verschenen, waarna verschillende organisaties, waaronder de BOB, hun zienswijze in oktober daarop hebben gegeven. Op 10 juni wordt dit in de raadscommissie Ruimte en Wonen besproken, later wordt dit vastgesteld door de gemeenteraad.

Voor de BOB kwam dit bericht uit de lucht vallen. Normaal worden betrokkenen eerst geïnformeerd, waarna het bericht de openbaarheid ingaat. Ook vanuit de BHS – de bewonersorganisatie van De Hunze / van Starkenborgh – kregen we de vraag of wij hier van wisten; zij waren ook niet geïnformeerd. Pas een week later kregen we het volledige pakket: het raadsvoorstel plus het inspraakrapport (officieel ‘zienswijzenverslag’). Niet zo netjes allemaal, maar er is gelukkig wel voldoende tijd om te zien of we de raadscommissie nog gaan beïnvloeden.

Wie dus meer wil weten over de precieze afwegingen van het College van B&W om bepaalde commentaren over te nemen, dan wel af te wijzen, kan het hele pakket op de gemeentesite inzien:  http://groningen.notudoc.nl/cgi-bin/bdocument.cgi/action=view/id=94517

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.