Voor het gebied rondom Kardinge is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Hierop zijn zeven zienswijzen ingediend. Het college van B&W heeft besloten de zienswijze van Het Groninger Landschap over te nemen en die van De Bewonersorganisatie De Hunze/Van Starkenborgh gedeeltelijk.
Het Groninger Landschap, maar ook de bewonersorganisatie, pleit ervoor de oude loop van het riviertje De Hunze te herstellen. Binnen het bestemmingsplan zijn mogelijkheden om dit te ondersteunen en het initiatief is als mogelijkheid toegevoegd aan het plan.
Dance-feesten
De bewonersorganisatie heeft ook gevraagd om Wijkpark De Hunze te hernoemen naar Hunzeboord. Ook dit is aangepast in het bestemmingsplan. Het verzoek om het aantal dance-feesten van vier terug te brengen naar één per jaar is niet gehonoreerd. Reden hiervoor is om evenementen zo goed mogelijk over de stad te spreiden. Wel wordt actief op de geluidsnorm gehandhaafd. Samen met de organisatoren bekijkt de gemeente hoe geluidsoverlast zoveel mogelijk beperkt kan worden.
Verheugd
De Bewonersorganisatie Beijum (BOB) heeft aangegeven verheugd te zijn dat de mogelijkheid om aan de zuidrand van Beijum woningen te bouwen, geschrapt is in het bestemmingsplan.
Sporthotel
Met de eventuele locatie van het nieuwe sporthotel heeft de BOB meer moeite. De meest geschikte plek, volgens het bestemmingsplan, is in het nieuwe hart van Kardinge aan de voet van de heuvel. Hier ligt nu een skateboardbaan en ook de downhill-routes komen hier uit. De gemeente vindt dat het sporthotel toch een plek aan het nieuwe centrale plein moet krijgen. Het voorstel van de BOB is om het sporthotel een plek te geven tussen bijvoorbeeld Bjoeks en Apekooi. De gemeente vindt deze locatie te ver uit de buurt.
(persbericht Gemeente Groningen)
Hallo Lieve Mensen,
Ik zocht op uw nieuwssite naar het begrip ‘huurverhoging’. Ik vond geen enkele hit, daarom reageer ik via deze bestemmingsplan-KARDINGE-artikel, het kan niet anders. Jammer, overigens, dat huurverhoging geen ‘dingetje’ is op uw website.
Want het zit zo. De huurverhoging van 2015 is er weer: 2,5%. Het gaat mij per jaar weer een extra 180 euro kosten. Nu wonen wij in Beijum in een gebied dat deze week van overheidswege officieel als onveilig wonen en leven is bestempeld. Er zal de komende decennia 30 miljard euro uitgetrokken worden om huizen, hoogbouw, appartementen in dit Gronings land bestand te maken tegen de gasbevingen. Mijn kwestie: zolang mijn woningbouwcooperatie die bouwkundige handelingen nog niet heeft uitgevoerd, in mijn huisje, en mij dus in een onveilige woning laat leven*, is de huurverhoging dan nog wel terecht? Kunnen wij als Beijummers dan geen bezwaar gaan maken tegen deze verhogingen?
De gasbeving is erg ‘geframed’ door huizenbezitters en onroerend goed eigenaars (b.v. Imca Marina). Het wordt tijd dat ook de huurders van woningen in het bevingsgebied hun angst en zorgen onder woorden brengen. Zij mogen niet vergeten worden!
*) ik zal deze week op eigen kosten enkele ‘stempels’ (stutten in de bouw) gaan plaatsen in mijn kamer.