Beijumkorf wordt ‘Fris en Duurzaam’

De gemeente Groningen trekt in 2016 8,7 miljoen euro uit voor nieuwbouw, uitbreiding en verbetering van de kwaliteit van de scholen in de stad.

Het programma voor deze investeringen is in nauw overleg met de schoolbesturen van het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs tot stand gekomen. Ruim 4,6 miljoen is gereserveerd voor het eerste deel van de nieuwbouw van de Borgmanschool en de S.J. Boumaschool. Voor de voorbereiding van de nieuwbouw van de Oosterhoogebrugschool is 51.000 euro beschikbaar en voor het laatste deel van de vervangende nieuwbouw van de Tamarisk in de Wijert wordt 1 miljoen euro uitgetrokken.

Fris en Duurzaam

Burgemeester en wethouders hebben 9 ton gereserveerd voor de uitvoering van de laatste serie van het project ‘Fris en Duurzaam’. Hiermee is het mogelijk om in 5 basisscholen – De Beijumkorf, De Triangel, De Wegwijzer, De Driebond en De Meerpaal – het binnenklimaat ingrijpend te verbeteren.

Leeromstandigheden nog beter

“Kinderen hebben recht op goed onderwijs. Goede leerkrachten, die met behulp van gedegen methodes les geven, zijn hierbij essentieel”, stelt onderwijswethouder Ton Schroor. “Maar het maakt nogal wat uit of je dat onderwijs in een prettige, goed geoutilleerde klas krijgt of in een schoolgebouw waar het binnenklimaat duidelijk te wensen over laten. Met deze investering van in totaal 8,7 miljoen zorgen we er voor dat in 2016 de leeromstandigheden voor de kinderen in Groningen nog beter worden.”

Het Breed Besturen Overleg (BBO), waaraan alle schoolbesturen van het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs in Groningen deelnemen, heeft inmiddels volledig ingestemd met het Programma en Overzicht Onderwijshuisvesting 2016.

bron: Gezinsbode.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.