Beijum en zijn Sinterklaas

Op 1 november stond op de facebookpagina Sinterklaas Beijum het volgende te lezen:
“In overleg medewerkster Wij team werd duidelijk dat er geen Sinterklaasfeest dan wel intocht is. Mede 1 van de redenen is dat er geen geld voor beschikbaar staat. Vorig jaar was het op plein oost, georganiseerd door MJD/Wij Beijum. Wel bij de scholen en in het Winkelcentrum zal oude man zijn verjaardag worden gevierd. Jammer, misschien zijn er bewoners die dit op zich willen nemen”.

Is geldgebrek de enige reden?
Nee, niet alleen is het antwoord.
Namelijk, de laatste 2 jaar is er nogal wat commotie geweest over het Sinterklaasfeest. Het zou in 2014 niet doorgaan vanwege de zwarte pieten discussie en de daarmee gepaard gaande bedreigingen richting de organisatoren, maar door inmenging van onze burgervader toch doorgang kon vinden. En vorig jaar waren er geen zwarte pieten bij aanwezig vanwege de zwarte pieten discussie. Men nam het zekere voor het onzekere wat enigszins begrijpelijk is.

Een andere zwaarwegende reden is het gebrek aan vrijwilligers om dit feest tot een succes te maken. Wijkbewoners, vrijwilligers die het feest een warm hart toedragen en willen helpen met het organiseren, hand en span diensten willen verlenen, afspraken maken, ruimte regelen, pakken regelen, schminken etc.

Redenen om op het in april jl. gehouden activiteitenoverleg van de gezamenlijke organisaties in de wijk, het Sinterklaasfeest over te laten aan de commercie en de scholen in de wijk, met de kanttekening dat er wel een bedrag voor op de subsidie begroting opgevoerd wordt voor het geval er zich bewoners opwerpen om het te organiseren.
Het is voor de betrokken organisaties in de wijk met het huidige vrijwilligersbestand gewoon niet te behappen om dit feest ook nog te organiseren. De druk op de huidige vrijwilligers is door het jaar heen al hoog genoeg.

 

 sint2Waarom moeilijk doen als het samen kan (Loesje)
Natuurlijk zijn er mensen die zeggen “dan huur je toch een Sinterklaas en pieten” of te wel je schakelt derden in. Kan, maar daar is, helemaal juist, inderdaad geen geld voor. De verstrekte subsidies van de gemeente laten dit niet (meer) toe.

Het zou zo ook niet juist zijn en ook niet nodig. Helemaal niet voor een kinderrijke wijk als de onze.
Twaalfduizend negenhonderd (12.900) inwoners en daar zitten geen Sinterklaas en zijn kleurrijke pieten gevolg tussen? Geen vaders, ooms, broers, zussen, neven, nichten, opa’s en noem maar op die 1 dag even van gedaante willen wisselen om hun kroost van een leuk Sinterklaasfeest te laten genieten? Mee willen helpen om een mooi kinderfeest te organiseren?

Onvoorstelbaar? Wij hopen het voor de kinderen in onze wijk!
Een zwarte piet heeft zich al gemeld evenals iemand die voor schmink wil zorgen. Wie pakt het verder op? Waar blijft de rest?
Geld is er. Daar zorgen wij als bewonersorganisatie voor.

Samen doen dan kom je verder.
Ben jij de kinderen hun redder?
Weet, het is kort dag
Maar hoop dat het feest zijn doorgang hebben mag

Op Sinterklaas Beijum en via onderstaand reactieformulier of een mail naar info@beijum.org kunt u de organisatiepiet op de hoogte stellen van uw medewerking.

Namens de kinderen in Beijum; Hartelijk Bedankt! (en de roe hoeft dan niet gebruikt te worden).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.