Beijum bruist van activiteit komend weekend

Komend weekend  is er weer bruisende activiteit in onze wijk. Buiten de landelijke Burendag 2016 waaraan diverse heerden deelnemen is er ook een Wijkdiner met een verhaal.

Burendag 2016. Ook dit jaar doen diverse heerden, zoals b.v. de Rensuma- Scheltema- Jaltada- en Nijensteinheerd mee aan de Burendag 2016 aanstaande zaterdag 24 september. In de diverse heerden gaat men de heerd opruimen, onkruidvrij maken en voorzien van o.a welkomstborden(Jaltadaheerd) en nieuwe aanplant. Ook de kleinste bewoners doen mee en kunnen daarnaast genieten van activiteiten speciaal voor hun. Ook de innerlijke mens wordt natuurlijk niet vergeten, soep, broodjes en koffie wordt voor gezorgd door de organisators.

Wijkdiner met een verhaal. In samenwerking met de BIB en WIJ Beijum in organiseert Stichting TINA een wijkdiner met een verhaal op 24 september van 16.30 uur tot ……….. in het Heerdenhoes.

Wat is stichting TINA . De stichting TINA (het thuisgevoel in Nederland voor mensen van Afrikaanse afkomst) is opgericht om de diversiteit aan mensen die leven in de Nederlandse samenleving te vieren. Wij willen mensen met een Afrikaanse afkomst een ontwikkeling laten doormaken vanuit hun eigen kracht en talent en zich daarmee thuis laten voelen in de Nederlandse maatschappij. Startend vanuit de provincie Groningen wil de stichting TINA doorgroeien tot een organisatie die in Nederland landelijk steun biedt aan de ontwikkeling van mensen van Afrikaanse afkomst en hun initiatieven.

louis-promo-wijkdiner-sept-2015-731x1024Wijkdiner met een verhaal is een multicultureel wijkevenement, dat door de Stichting TINA is ontwikkeld. Het evenement heeft tot doel om bewoners met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen en om in de wijk aanwezige talenten op te sporen en uit te vergroten. Het delen van elkaar verhalen en achtergronden en het samen een maaltijd delen zorgen voor saamhorigheid in de wijk en zorgen ervoor dat mensen elkaar kennen op straat in plaats van dat ze altijd langs elkaar heen leven, zoals veel gebeurt in onze hedendaagse samenleving.
De persoonlijke verhalen van de mensen die worden gedeeld tijdens het evenement worden opgetekend en verwerkt in een wijkboek, dat na afloop van het evenement aan deelnemers en andere belangstellenden persoonlijk wordt uitgereikt. Mensen kunnen zo lezen over de verschillen
In achtergrond die er zijn. Er zal wederzijds begrip voor elkanders situatie ontstaan. De doelgroep van het evenement is buurtbewoners van jong tot oud, van alleenstaand tot samen wonen, studerend, werkend of werkzoekende en van iedere culturele afkomst.

Wilt u ook eens multicultureel genieten in een ontspannen sfeer?  Meld u dan aan, U is van harte welkom. U kunt zich aanmelden via info@buurtcentrainbeijum.nl. (klik) Aanmelden is gewenst.

 

img_20160919_0003

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.