Behulpzaamheid

Het was woensdag 14 mei, 10 voor 8 s’ochtends, bij de Wegwijzer dat ik bewusteloos op de grond lag, met naast mij een bloedplas. Gelukkig waren er een aantal Beijumers in mijn nabijheid. Eentje belde de ambulance, een ander paste op mijn tas. Een mevrouw heeft mijn fiets in haar schuurtje gezet, een meneer heeft mijn zoon gebeld. Ik weet niet wie ze zijn, maar het zijn Beijumers. Via deze weg wil ik hun bedanken.

Bedankt!

Daarnaast……….

Ik ben thuis aan het herstellen, er komen vragen in mij op. Er zijn genoeg Beijumers die hulpbehoevend zijn, en er zijn er genoeg die behulpzaam zijn. Zullen we eens met elkaar gaan brainstormen over hoe we de behulpzaamheid, zoals die zich in mijn geval heeft voorgedaan, structuur kunnen geven? Het hoeft niet per se om letsel te gaan. Men kan bijvoorbeeld ouden van dagen, of eenzame mensen, mantelzorgers, nieuwkomers, enzovoorts, vragen hoe het met hun gaat, of hun hulp aanbieden.

Op donderdag  mei zorg ik s’avonds (van 19:00- 20:30  uur) voor koffie en thee in de Wegwijzer (Ypemaheerd 42) om dit gezamenlijk vorm te geven. Ik vind het fijn om bij deze gelegenheid de mensen, die mij geholpen hebben, persoonlijk te kunnen bedanken.

Voor vragen kunt u mij mailen of bellen.

(a.moghadam@mjd.nl , tel. 050 5490303)

Hopelijk zie ik u in de Wegwijzer!

Afsaneh Moghadam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.