Beheer en onderhoud van openbare ruimte in Beijum

De werkgroep Groen & Gijs heeft in de edities van september en oktober jl. aandacht geschonken aan een aantal aspecten van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

De werkgroep maakt zich ernstig zorgen over dat de kwaliteit van het onderhoud nu maar zeker in de toekomst. In deze editie willen we de aandacht vestigen op de manier van het schonen van de sloten en vijvers in de wijk zoals dat de laatste jaren plaatsvindt. Dat bermen van sloten en vijvers dit jaar maar één keer in plaats van twee keer gemaaid zijn heeft iedereen met eigen ogen kunnen zien ook. Het gevolg was dat sloten en vijvers vanaf de weg niet meer zichtbaar waren en dat kan en mag niet de bedoeling zijn. Hebben de bedenkers van deze bezuiniging wel goed nagedacht dat Beijum een woonwijk is en geen rietveld? Is er wel nagedacht over hoe men de groei van het riet binnen de perken kan houden nu het dit jaar ver in de berm door heeft kunnen groeien?

In deze periode van het jaar moeten alle sloten geschoond worden in verband met de waterdoorlaat. Het sloot- en vijverafval, inclusief het drijfvuil, 60 tot 70 hopen, blijft vervolgens her en der langs wegen en paden in de wijk liggen. Volgens ambtenaren van de gemeente die wij hebben gesproken is deze manier van werken een bezuiniging. Volgens die zelfde ambtenaren mag het afval maximaal twee weken in de wijk blijven liggen, deze termijn wordt vaak overschreden en dat is dit jaar opnieuw het geval. Bij het maken van dit artikel ligt het afval al meer dan drie weken in de wijk en de werkgroep vindt dit niet langer acceptabel. Enige jaren geleden werd het afval opgeslagen buiten de wijk waar het rustig kon uitdrogen. Wij vragen ons af of deze bezuiniging wel opweegt tegen het bederf van het woongenot van 13000 Beijumers.  

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.