Beheer en onderhoud van de openbare ruimten

Rovers actief in de Groene Long

In het kader van herinrichting van de Groene Long is de loop van het najaar van 2013 nieuwe beplanting aangebracht als aanvulling en variatie op bestaande beplanting o.a. tussen de Onnemaheerd en de Bentismaheerd. Ook achter de crossbaan ter hoogte ter hoogte van de Bunnemaheerd is de bestaande beplanting ook aangevuld. Nu hebben we tot onze verbazing moeten constateren dat een deel van de beplanting al weer is verdwenen, vermoedelijk door mensen die niet van andermans spullen af kunnen blijven. In 2012 is ook al nieuw aangeplante hulst gestolen in de omgeving van de Onnemaheerd. Jammer dat mensen niet met de vingers van andermans spullen kan blijven.

Vernielingen aan beplanting in de bloembakken in Beijum

We hebben al eerder melding gemaakt over de bloembakken waar direct na het beplanten de eerst volgende dag de eerste plantjes al waren verdwenen. Nu zijn tijdens – en direct na – de jaarwisseling diverse bloembakken het slachtoffer geworden van vandalisme. De beplanting is uit de bloembakken getrokken en rondgestrooid in de omgeving en in het water van de Zuidwending gedeponeerd. Het gevolg is wel dat iedereen tot het volgende plantseizoen tegen de lege of deels lege bloembakken aan moet kijken. De gemeente heeft, i.v.m. de komende bezuinigingen besloten om deze niet meer te onderhouden. Nu hebben Beijumers die in de buurt van deze bloembakken wonen toegezegd om deze bloembakken wel te willen onderhouden. De gemeente heeft toegezegd de beplanting te blijven leveren en ook de benodigde aarde. Als nu steeds weer opnieuw deze bakken ten prooi vallen aan vernielingen of plantenroof is dit het burger initiatief snel om zeep geholpen worden.

Beplanten van rotonde op de Wibenaheerd opnieuw uitgesteld

Helaas is het opnieuw beplanten van de rotonde uitgeteld tot het voorjaar 2014. De oorzaak is dat het nu te nat is en in het najaar iedereen te druk was met de schade van najaarsstorm. Het planten van de “Hydrangea paniculata Unique” en de “Rosa Marathon” laat dus nog even op zich wachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.