Beheer en onderhoud van de openbare ruimte

De hevige najaarsstorm heeft in Beijum nogal huis gehouden, dat kun je goed zien als je een tochtje door wijk maakt. Toch zijn er positieve en ook minder positieve dingen te vermelden. Zo hebben diverse wijkbewoners hun voorraad openhaardhout aangevuld, anderen hebben hun in de wegstaande bomen laten verdwijnen. Weer andere wijkbewoners zijn hun snoeiafval op een gemakkelijke manier kwijt geraakt. Ook zijn er wijkbewoners die nu de mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun daken te plaatsen.

Positieve ontwikkelingen:

–       Nieuwe bomen en beplanting in de boomspiegels op de Froukemaheerd (foto 1)

–       Nieuwe boom en beplanting in de rotonde op de Nijensteinheerd als mede nieuwe beplanting in de perken rond de rotonde (foto 2)

–       Nieuwe knotwilgen als vervanging van de dode knotwilgen langs de sloot bij de Bentismaheerd (foto 3)

–       Werknemers van een groenbedrijf poten, ondanks de regen, honderden nieuwe stinzen planten in de nog kale plekken in de Groene Long t.h.v. de Bentismaheerd (foto 4 en 5).

–       Zijn er 20 moeraseiken geplant op het plein in winkelcentrum Beijum Oost (foto 6).

–       Alle bloembakken in de wijk weer voorzien zijn van nieuwe wintervaste beplanting door medewerkers van de wijkpost aan de Parkallee (foto 7).

Minder positieve ontwikkelingen:

–       Twee bloembakken in de wijk, die nog maar een dag waren voorzien van nieuwe winterbeplanting werden binnen de kortste keren beroofd van die beplanting. Medewerkers van de wijkpost hebben de bakken weer gevuld met restanten.

–       Het vullen van de bloembakken met zomerbeplanting zal voor het eerst door bewoners uit de wijk worden gedaan evenals het onderhoud o.a. ook het water geven. Hiervoor zijn in het verleden al afspraken gemaakt tussen de gemeente en diverse bewoners in de wijk. Door diverse wisselingen op de wijkpost is daar tot op heden geen uitvoering aan gegeven. Wel zullen de beplanting en het nodige zand door de wijkpost worden geleverd. De bewoners die zich hebben aangeboden voor het onderhoud van de bloembakken zullen ruim voor het plantseizoen worden benaderd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.