Beginnersdag groenten kweken in eigen tuin

Janneke Tops is in 1997 in Wageningen afgestudeerd als biologische landbouwkundige. Zij werkte enkele jaren in Frankrijk op ecologische woonwerkgemeenschap ecolonie en legt zich nu ondermeer toe op het geven van workshops. De workshop van 12 mei is bedoeld voor mensen die nog geen ervaring hebben maar wel interesse. Wat je nodig hebt om te starten, is een lapje grond of teeltbak, wat gereedschap en zaden en vooral aandacht (liefde en tijd) en voldoende nieuwsgierigheid om te leren.

Tijdens deze cursusdag wordt je op weg geholpen. Je krijgt een korte introductie over biologische landbouw, je leert welke groenten gemakkelijk zelf te telen zijn en waar je op moet letten. Aan het eind van de dag volgt een korte excursie de kwekerij aan Friesestraatweg 137a. Tijdens de cursus zijn diverse (hand)boeken aanwezig en krijg je een lijst met adressen voor het kopen van biologische zaden en planten. Laat je inspireren en geef het een kans!

Tijd: 9:30 ‒ 18:00 uur (de laatste anderhalf uur is excursie)
Plaats: stadsboerderij De Wiershoeck, Beijumerweg 20, Groningen
Plaats excursie: Friesestraatweg 137a, Groningen
Kosten: 50 euro inclusief koffie en thee. Zelf lunch meenemen.
Korting: mogelijk in overleg.
Info en aanmelden: zend hier een mail aan Janneke en vermeld je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.
Nota bene: de cursus gaat door bij voldoende inschrijving (vijf personen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.