B&W: Geen woningbouw aan zuidkant Beijum

B&W willen de mogelijkheid voor woningbouw aan de zuidkant van Beijum laten vervallen. Volgens de zogeheten Visie Kardinge Kerngebied uit 2012 is daar nu woningbouw mogelijk. Maar in het bestemmingsplan dat voor Kardinge in de maak is, wil het college van B&W die mogelijkheid schrappen.

Het college doet dat na de inspraakronde over een eerste versie van het bestemmingsplan voor Kardinge, het zogeheten voorontwerp-bestemmingplan Kardinge. In diverse inspraakreacties vanuit Beijum is verzocht de bouwmogelijkheid te laten vervallen. B&W hebben dat overgenomen. In het plan is wel opgenomen de mogelijkheid voor een horecavestiging op het strand van het Zilvermeer direct tegenover de entree van Sportcentrum Kardinge.

Sporthotel

Verder biedt het plan de mogelijkheid van de bouw van een sporthotel in het Kardinge-gebied, mocht zo’n plan zich voordoen. In de eerste versie van het plan stond ook nog uitbreiding van het parkeerterrein omdat er een halte van de Regiotram zou komen. Omdat de tram er niet komt, is die uitbreiding in het nieuwe plan vervallen. Het college legt na de zomervakantie dit ontwerp-bestemmingsplan Kardinge zes weken ter inzage. Daarna neemt de gemeenteraad er een besluit over.

bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.