Baggerwerkzaamheden watergangen in Beijum

Baggeren: schone watergangen

Waterschap Noorderzijlvest start binnenkort met baggerwerkzaamheden van enkele watergangen in Beijum. Dat doet het waterschap omdat er erg veel bagger op de bodem van de watergangen ligt. Door dit te verwijderen, bevordert het de doorstroming,en het  verbetert de waterkwaliteit .

Waar wordt er gebaggerd?
Enkele watergangen zullen worden gebaggerd. De paarse lijnen geven de watergangen aan die gebaggerd zullen worden.

Wanneer wordt er gebaggerd?
De werkzaamheden starten in de week 3 van 2014.

De werkzaamheden
De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Beukema B.V. De werkzaamheden zien er als volgt uit. Een kraan baggert de watergangen uit en stort de bagger in gereedstaande vloeistofdichte dumpers. Deze dumpers voeren de bagger af. De werkzaamheden zullen tussen 07.30 uur en 17.00 uur geschieden. Het materiaal zoals rijplaten, kraan etc.  blijven gedurende de werkzaamheden staan.  

Minimale overlast
Wij zullen ons inspannen om de overlast voor de bewoners zo beperkt mogelijk te houden en zullen de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten bij de uitvoering van de werkzaamheden. In voorkomende gevallen zullen we contact op nemen met bewoners. Ter plaatse zullen, indien noodzakelijk, verkeersmaatregelen worden genomen.

Vragen of opmerkingen?
Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer R.Beukema, teamleider WSB van Waterschap Noorderzijlvest, tel: 0503048356  of via de mail:  r.beukema@noorderzijlvest.nl

Waterschap Noorderzijlvest,  Postbus 18, 9700 AA Groningen, 050-304 8911  www.noorderzijlvest.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.