Baggerwerkzaamheden watergangen in Beijum

Waterschap Noorderzijlvest is inmiddels begonnen met baggerwerkzaamheden van enkele watergangen in Beijum. Dat doet het waterschap omdat er erg veel bagger op de bodem van de watergangen ligt. Door dit te verwijderen, bevordert het de doorstroming,en het verbetert de waterkwaliteit.

Enkele watergangen zullen worden gebaggerd. De paarse lijnen geven de watergangen aan die gebaggerd zullen worden

De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Beukema B.V. Een kraan baggert de watergangen uit en stort de bagger in gereedstaande vloeistofdichte dumpers. Deze dumpers voeren de bagger af. De werkzaamheden zullen tussen 07.30 uur en 17.00 uur geschieden. Het materiaal zoals rijplaten, kraan etc. blijven gedurende de werkzaamheden staan.

Men zal zich inspannen om de overlast voor de bewoners zo beperkt mogelijk te houden en de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten bij de uitvoering van de werkzaamheden. In voorkomende gevallen zal men contact op nemen met bewoners. Ter plaatse zullen, indien noodzakelijk, verkeersmaatregelen worden genomen.

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer R.Beukema, teamleider WSB van Waterschap Noorderzijlvest, tel: 0503048356 of via de mail: r.beukema@noorderzijlvest.nl

foto: Willemien Mensinga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.