AZC vluchtelingen in Groningen (Ulgersmaweg)

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen heeft twee locaties in beeld voor de vestiging van asielzoekerscentra (AZC’s) in Groningen.
Het gaat om de voormalige Simmeren-locatie aan de Ulgersmaweg 32 en een deel van het voormalige Suikerunie-terrein aan de Energieweg 10. Na overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn beide locaties als meest geschikt aangemerkt.
Wij ontvingen de onderstaande uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn.

Geachte partner,

Uw organisatie is een gewaardeerd partner bij allerlei processen in de stad. Het zal u uit de media bekend zijn dat de gemeente Groningen in samenwerking met het COA bezig is twee Asielzoekerscentra (AZC’s) voor vluchtelingen mogelijk te maken.

Vrijdag 27 november om 12:30 uur heeft de burgemeester en het COA tijdens een persconferentie hier mededelingen over gedaan.

Namens het college van burgemeester en wethouders informeer ik u met deze mail over deze AZC’s. In de bijlage vindt u de brief die naar bewoners en ondernemers rondom de locaties zijn gestuurd. Deze brief bevat alle informatie die we op dit moment kunnen geven.

Een van deze locaties ligt bij u in de buurt: Ulgersmaweg 32.

Wij nodigen u ook uit voor de informatiebijeenkomst die gehouden wordt op woensdag 9 december, aanvang 20.00 uur, locatie Sportcentrum Kardinge, Kardingerplein 1 Groningen.

met vriendelijke groet,

Kees Muller
projectleider AZC Vluchtelingen Groningen
Gemeente Groningen

 

Open bijlage: Brief-AZC-brede-kring-oost-BLAUW

Meer informatie: https://gemeente.groningen.nl/vluchtelingen

(Om een beeldvorming te krijgen vernemen wij graag uw mening omtrent het plan voor een AZC aan de Ulgersmaweg.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.