Avond Natuurmonumenten over Beijumrand Kardingegebied

Woensdag 14 maart jl. organiseerde Natuurmonumenten een avond in buurtcentrum De Kleihorn aan de Fultsemaheerd over de Beijumrand van het bij Natuurmonumenten in beheer zijnde Kardingegebied. Eerder werden door Natuurmonumenten zo’n 1300 enquêtes uitgezet onder bewoners langs de zuidrand van Beijum; daar kwamen ruim 200 reacties op.

De avond in De Kleihorn was daar een vervolg op; er kwamen ruim 70 Beijumers op af.  Ze toonden zich sterk betrokken bij het Kardingegebied en tijdens de avond werd een veelheid aan meningen en ideeën ingebracht voor mogelijke verbeteringen aan inrichting, gebruik en beheer  van het aan Beijum grenzende randgebied.  Op verzoek van Natuurmonumenten gaf een aantal aanwezigen zich op om in een werkgroep verder door te praten over de meest gewenste inrichting,  gebruik en beheer van het betreffende gebied. Natuurmonumenten komt daarna met nadere voorstellen waar vervolgens de wijk opnieuw over gehoord zal worden.

Alle aanwezigen stelden het merkbaar op prijs dat Natuurmonumenten hen op deze wijze bij de inrichting, gebruik en beheer van het Kardingegebied betrekt. Meer weten?: www.natuurmonumenten.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.