Atelier Pand 49 in Beijum organiseert buiten-kunst in de wijk

Zes dagen vlak bij huis, en niet ergens in Frankrijk of Spanje, buiten met kunst bezig zijn onder leiding van professionele kunstenaars? In Beijum kan dat van 12 tot en met 17 mei.

Voor het derde opeenvolgende jaar krijgt iedereen, jong en oud, de kans om zich in de buitenlucht onder leiding van professionals met allerlei vormen van kunst bezig te houden. De Boerderijum aan de Beijumerweg fungeert als uitvalsbasis. Er wordt gebruik gemaakt van de tuinen van de Boerderijum, het labyrint van de schooltuinen en mogelijk de tuinen van de Wiershoeck. Bij slecht weer zijn er alternatieven binnenshuis.

Kunstwerk als inspiratie

Op de eerste dag, de zaterdag voor moederdag, wordt er, ter inspiratie, door wethouder  Frank de Vries een heus kunstwerk onthuld, waarna er een workshop sieraden maken volgt. Zes dagen later, op Hemelvaartsdag, wordt het evenement afgesloten met een feestelijke happening. Daar tussen ligt een heel scala aan mogelijkheden  om je eigen creativiteit te (her)ontdekken. Op het programma staan workshops foto’s maken, aquarel schilderen, Aboriginal Art, runen maken, schilderen met acryl, Afrikaans lappen schilderen, stenen beschilderen en nog veel meer. Het labyrint speelt een een belangrijke rol, er wordt een museum bezocht en voor de kinderen is er op de woensdagmiddag een speciale kinderworkshop.

Mee doen

Meedoen kan voor de hele week, maar ook voor één of meerdere dagen. De kosten bedragen 10 euro per workshop inclusief koffie en thee en materiaal. Men kan zijn eigen broodjes meenemen of voor vijf euro een verse lunch bestellen. De tijden zijn van tien tot vier uur.

Ga voor meer informatie naar www.atelierpand49 of geef je op viabuitenkunstbeijum@gmail.com of bel 06 34001421 ( Shanti van Dijken)

Programma:

Zaterdag 12 mei
Natuurwandeling met Klaas van Nierop
Fotoworkshop en foto’s bewerken met Theo Koolman
Sieraden maken met Rita de Wit
Zondag 13 mei
Excursie/wandeling labyrint/schooltuinen met Gerhard Heidema
Runen maken met Marjatta Ranta-Iso
Maandag 14 mei
Aquarel schilderen met Koosje Zijlstra en Shanti van Dijken
Stenen schilderen met Rachel van Balen
Dinsdag 15 mei
Aboriginal Art maken (inclusief bezoek expositie Aboriginal Art Universiteitsmuseum Groningen) met Alvani Haverman en Inge Morrison
Woensdag 16 mei
Notenbolster schilderen met Alvani Haverman
Kinderworkshop schilderen met Evelien Stadt
Donderdag 17 mei
Afrikaanse lappen schilderen met Margriet van Dam
Acryl schilderen met Marijke Langius

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.