ALV 30 maart 2016: Wijziging agendapunt 11

Wijziging punt 11: Bestuurssamenstelling – terugtreden oude bestuur – verkiezing nieuw bestuur

Naar aanleiding van het verzoek van de aanwezigen op het IDEE CAFÉ van 10 maart aan het huidige bestuur om nog een half jaar aan te blijven heeft het bestuur samen met de commissie op 15 maart een extra overleg gehad. Tijdens dit overleg is het volgende besloten:

Het huidige bestuur heeft in eerste instantie aangegeven op 30 maart af te treden. Mede naar aanleiding van het verzoek tijdens het IDEE CAFÉ en de positieve samenwerking met de bezinningscommissie en de ideeën die daar uit zijn voort gekomen hebben 2 bestuursleden, Naomi Rumaloine en Rein van der Velde, besloten nog een half jaar aan te blijven. Tiemen Wagenaar heeft aangegeven na 20 jaar op 30 maart te stoppen als bestuurslid van de BOB. De leden van de bezinningscommissie, Janny Atema, Jovanni Olieberg en Tristan van der Werf,  hebben verklaard zich kandidaat te stellen voor het bestuur van de BOB.

Het bestuur verzoekt de ALV in te stemmen met het volgende voorstel:

  1. De bestuursleden van de BOB, Rein van der Velde en Naomi Rumaloine, blijven nog een half jaar in functie.
  2. De kandidaat bestuursleden Janny Atema, Jovanni Olieberg en Tristan van der Werf te benoemen als bestuursleden van de BOB.
  3. De huidige bezinningscommissie wordt opgeheven.

 

1 reactie op “ALV 30 maart 2016: Wijziging agendapunt 11

  1. Indien Rein van der Velde en Naomi Rumaloine niet op het rooster van aftreden staan, is punt 1 van bovengenoemd voorstel in bestuurlijke zin overbodig. In twee recente AV-stukken hebben zij hun aftreden aangekondigd. De grote vraag is of ze nog voldoende gemotiveerd zijn.

    De bekendmaking van de kandidaat-bestuursleden is zes dagen te laat geschied. Ik verwijs naar art. 8 lid 2 in samenhang met art. 10 lid 1 van de BOB-statuten. De namen hadden 15 dagen voor vandaag bekend moeten zijn. Derhalve is de besluitvorming van hedenavond over de mogelijke samenstelling van een nieuw bestuur van rechtswege nietig van aard. Besluitvorming in strijd met de eigen BOB-statuten is per definitie nietig van aard. Niet ik zeg dit, maar artikel 14 lid 1 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Wees a.u.b. niet boos op de juridische boodschapper!

    Ik betreur het ten zeerste dat de bezinningscommissie in het geheel niet schrijft over de gaswinningschade/mijnbouwschade in Beijum. Mijn advies is: ga hiermee aan de slag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.