Alfa-college gaat schuldenprobleem mbo-studenten aanpakken  

Persbericht.  GRONINGEN –
Onderzoek wijst uit dat één op de vijf mbo-studenten schulden heeft. Om dit aan te pakken start het Alfa-college in samenwerking met de gemeente en andere ROC’s met het project ‘Jouw Schuld = Jouw Schuld’. Op dinsdag 15 maart vindt de officiële kick-off van het project plaats in de Martiniplaza.

 

Het project is voor, door en met mbo-studenten georganiseerd. Studenten ontwikkelden onder andere een film en theatervoorstellingen. ‘Jouw Schuld = Jouw Schuld’ is een campagne van de gemeente Groningen waarin partners DUO, Alfa-college, Noorderpoort, Terra MBO en Menso Alting hun krachten bundelen. Hiermee stimuleren ze Groningse mbo-studenten om verantwoord met geld om te gaan.

De campagne waarschuwt voor gevolgen van schulden, zet aan tot financieel gezond gedrag en verlaagt de drempel om hulp te zoeken bij geldproblemen.

 

Campagnedagen

In april en mei worden per onderwijslocatie van het Alfa-college in Groningen ongeveer drie campagnedagen georganiseerd voor alle 2700 eerstejaars studenten. Op deze dagen bezoeken de studenten de theatervoorstelling “De kale kip en de prins op de witte scooter”. Een voorstelling over geldproblemen die wordt gespeeld door studenten SAW, SCW en Detailhandel van het Alfa-college aan de Kluiverboom en de Boumaboulevard.

Daarnaast volgen de studenten een workshop die op de locaties wordt gegeven door de GKB en DUO.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers informatie over omgaan met geld en waar zij informatie, advies en hulp kunnen krijgen en wordt er gewaarschuwd voor het maken van schulden.

Tot slot is er een informatiemarkt en krijgen de studenten de opdracht om bij alle marktkramen langs te gaan om informatie te verzamelen. De volgende instellingen presenteren zich op de markt: ING bank, CNV, Bos Incasso, Kans 050, DUO, GKB, FNV, Stichting KNIP, Jimmy’s en het Bijbanen-project.

 

Week van het geld

Van maandag 14 maart tot en met vrijdag 18 maart vindt de nationale ‘Week van het geld’ plaats. De Groningse Kredietbank organiseert gedurende deze week allerlei activiteiten. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken: een  platform van het ministerie van Financiën en partners uit de financiële sector, wetenschap, overheid en onderwijs.

 

info-flyer Jouw schuld is jouw schuld klik hier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.