Afslag Beijum-Zuid Ring Oost in meivakantie afgesloten

Van 1 tot en met 8 mei is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg Beijum-Zuid (Emingaheerd) in en uit te rijden. Er vinden dan werkzaamheden plaats aan het nieuwe viaduct en het riool bij de Emingaheerd. Het verkeer wordt omgeleid via Beijum-Noord. Voor fietsers geldt een kleine omleiding. Het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar moet rekening houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid.

Nieuw viaduct

De werkzaamheden maken deel uit van de voltooiing van de bouw van het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid. In mei en juni vinden er diverse werkzaamheden plaats aan het nieuwe viaduct bij Beijum-Zuid en de aansluitende wegen, waarvoor de ‘zijarmen’ van de Oostelijke Ringweg tijdelijk worden afgesloten.

Afsluiting De Hunze

Tussen 20 mei en 28 juni is de andere zijde afgesloten en is het niet mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg de Hunze (Berlageweg) in of uit te rijden. Ook hier gaat de omleiding via Beijum-Noord. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Bakemastraat. Ook hier geldt dat het doorgaande verkeer op de Oostelijke Ringweg kan blijven doorrijden, maar rekening moet houden met een beperkt aantal rijstroken en beperkte snelheid.

De verwachting is dat begin juli het nieuwe viaduct, dat nu naast de Oostelijke Ringweg in aanbouw is, op zijn definitieve plek (over de Oostelijke Ringweg) wordt gereden.

Bron: Provincie Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.