Activiteitenoverleg Beijum

Maandagavond 12 januari waren een kleine 20 mensen afgekomen op de uitnodiging om met elkaar te bespreken hoe de gemeenschappelijke activiteiten dit jaar van de grond te krijgen. Zoals bekend zijn veel van deze activiteiten (deels) betaald uit geld van het Nieuw Lokaal Akkoord, de pot met geld die sinds 1 januari niet meer bestaat.

Het gaat dan vooral om de grotere en gezamenlijke wijkactiviteiten zoals Bruisend Beijum – de start van het nieuwe seizoen, de kinderspelweek in de laatste week van de zomervakantie, koningsdag, sinterklaas, de winterdoemarkt en de Prokkelweek.

Vertegenwoordigers van de vrijwilligersorganisaties Buurtcentra, Trefpunt, De Bron, MAF en de BOB hebben de avond samen met mensen (van wat sinds een paar weken heet) WIJ Beijum (voorheen vooral CJG en MJD), Lentis en De Zijlen bekeken om welke activiteiten het gaat, wat zij belangrijk vinden en/of waarvan zij denken dat de wijk deze belangrijk vindt. In de komende weken wordt een overzicht gemaakt van deze lijst, van de kosten die daarmee gemoeid zijn, voor welk deel van de wijk de activiteit vooral belangrijk is en hoeveel deelnemers er mee bereikt worden.

In een volgende bijeenkomst is dan beter bekend of en hoe de kans aanwezig is of ze doorgang kunnen vinden. Duidelijk is wel dat er creatiever om moet worden gegaan met het beschikbare geld van de eigen, Beijumse, organisaties: hoe kan met minder geld een aantal van deze activiteiten toch van de grond komen.

Hoewel de aanwezigen, gezien hun ervaring, wel een aardig beeld hebben van welke activiteiten goed in de wijk vallen en gewaardeerd worden, is dit ook bij uitstek een moment om goed zo’n lijst met activiteiten te bekijken. Zijn sommige achterhaald? Zijn er (al) ideeën voor nieuwe?

Suggesties zijn welkom, bijvoorbeeld via een reactie op dit artikel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.