Aardbevingsschade in een huurhuis?

Vorige week plaatsten we (https://www.beijum.org/wat-te-doen-bij-aardbevingsschade/) een artikel over wat te doen bij aardbevingsschade aan je koophuis. Ook veel huurders hebben schade. Huurders moeten schade melden aan de verhuurder.

De meeste huurwoningen in Beijum zijn van drie Groningse corporaties, te weten Patrimonium, de Huismeesters en Nijestee.

Melden bij Patrimonium gaat via het algemene adres: http://www.patrimonium-groningen.nl/

Melden bij de Huismeesters gaat ook via het algemene adres: http://www.dehuismeesters.nl/ en dan via ‘ik huur’ naar ‘aardbevingsschade’.

Bij Nijestee staat rechts op de homepage http://www.nijestee.nl/ een blokje ‘aardbevingschade’:

 

Bent u niet tevreden of wilt u meer weten, kunt u bij alle drie de corporaties terecht bij een organisatie van de huurders van die corporatie.

Boelemaheerd 160 (secretariaat huurdersvereniging Patrimonium Beijum)

http://www.nijestee.nl/ik-huur/meedoen/#c495 en http://www.nijestee.nl/over-nijestee/participatieraad/

 

 

1 reactie op “Aardbevingsschade in een huurhuis?

  1. Wij zijn huurders in Beijum.

    Beijum heeft de jaarlijkse huurverhoging van 2,5% weer achter de rug. In ons geval weer een extra 180 euro per jaar. Maar dit jaar willen we met alle bewoners van de Wibenaheerd bezwaar gaan maken.

    Beijum is zo’n gebied in onze provincie Groningen waar het, volgens onze eigen Rijksoverheid én incluis de welgemeende excuses van de NAM, onveilig wonen en leven is. De komende decennia gaat er 30 miljard euro uitgetrokken worden om onze huizen, hoogbouw en appartementen veiliger te maken.

    Tot op heden is het ‘frame’ rond de gasbevingsperikelen vooral door huizenbezitters en onroerendgoedeigenaren (b.v. Imca Marina) bepaald. Maar wij, huurders én trouwe huurders, wonen ook onveilig! En onze angsten en zorgen zijn ook echt. Dus ligt er een andere maar niet minder heuse vertrouwensvraag open die nu ook wel eens gesteld mag gaan worden.

    Zolang onze woningbouwcorporatie niets van zich laat horen middels veiligheidsbouwrapporten of keurmerken en ook niets heeft ondernomen om de onveilige situatie bouwtechnisch te verbeteren, willen wij in elk geval GEEN HUURVERHOGING MEER.

    Het is tijd voor bezinning, het is tijd voor actie.

    Van de week gaan wij, op onze eigen kosten, zogenaamde ‘stempels’ (stutten in de bouw) aanschaffen om in elk geval onze kinderslaapkamers veiliger te maken!

    Jos en Joke Langté

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.