Aantal kamerverhuurbedrijven in Beijum neemt mondjesmaat toe

Zoals uit de wekelijkse mededelingenrubriek van de gemeente in De Groninger Gezinsbode blijkt, neemt het aantal legale kamerverhuurbedrijven in Beijum mondjesmaat toe. Zoals bekend is de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) van mening dat ook in Groningen schaarse betaalbare eengezinswoningen in een kindvriendelijke wijk als Beijum niet omgezet dienen te worden in kamerverhuurbedrijven. Overigens wonen in Beijum een flink aantal jongeren in speciale woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens.

De behoefte aan meer huurkamers moet volgens de BOB opgevangen worden met meer speciaal op jongeren gerichte woningbouwprojecten. De gemeenteraad van Groningen heeft daartoe B&W onlangs ook verzocht; midden 2012 komen B&W met een nieuwe voortgangsrapportage.

Overigens werd o.a. op de jongstleden ledenvergadering van de BOB het vermoeden uitgesproken dat er in de wijk sprake is van een toenemend aantal illegale verhuurbedrijven in gezinswoningen. Wie wil kan dat op adres checken bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.