Aanpak Oostelijke ringweg

Op 4 juli werd in het informatiecentrum van de ringweg Groningen een inloopmiddag georganiseerd  met een presentatie van  de plannen voor de Oostelijke Ringweg, met name de afslag Beijum-zuid / De Hunze-zuid.

De ontwerpversie van het Bestemmingplan was toen klaar en in de inspraakronde kon nog tot 21 juli worden gereageerd. Ook voor degenen die niet geweest zijn biedt het informatiecentrum aan Grondzeil 23 elke donderdagmiddag de mogelijkheid om de plannen te bekijken.

Er is een maquette beschikbaar, de nieuwe situatie  is vanuit verschillende gezichtpunten virtueel te bekijken en er zijn tekeningen in te zien.

Ook de website oost.ringgroningen.nl  biedt veel informatie.

Tijdens de bijeenkomst werd nog eens bevestigd dat de aanpak van de kruising Beijum-zuid op verschillende manieren grote effecten zal hebben voor de bewoners van de wijk. Positieve maar ook negatieve. De noodzaak om de doorstroming van het verkeer,  nu en in de toekomst, te verbeteren, is de aanleiding van de reconstructie van de gehele ringweg.  Dus minder files en minder stoplichten. Maar dat kan alleen maar door een ingrijpende verandering van het wegbeeld.  Er worden bij de afslag Beijum-zuid twee nieuwe viaducten gebouwd, gescheiden voor fietsers en auto’s.  De op- en afritten met een tweetal rotondes aan beide zijden van de ringweg nemen nogal wat ruimte in. Vanwege zorgen voor de effecten voor de woonomgeving zijn een aantal bewoners van de aanliggende heerden  regelmatig met provincie en de gemeente  in gesprek geweest. 

Voor meer informatie,  kijk in de Beijumkrant van 16 september 2011 a.s.!

tekst: Siemen Berg

foto: Ringgronigen.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.