Aanpak Oostelijke Ringweg en Heerdenpad

Overleg en besluitvorming over de maatregelen bij de afslagen Beijum zuid en noord in het kader van het ongelijkvloers maken van de Oostelijke Ringweg zijn nu bijna afgerond. Zoals bekend werd wat ‘noord’ betreft al eerder besloten dat de oprit richting Eemshavenweg bljjft waardoor de Sijgersmaheerd met veel minder extra verkeer langs voor- en achtertuin te maken krijgt. Verder komen er geen rotondes, maar ook geen fietsvoorzieningen langs de Amkemaheerd. Verder werden een aantal afspraken gemaakt over wandelroutes en de verdere inrichting van de directe omgeving. Al met al toonden verreweg de meeste omwonenden zich tevreden met de uitkomsten van het overleg.

Datzelfde geldt voor ‘afslag zuid’, maar een aantal bewoners buigen zich nog wel over de aangekondigde maatregelen tegen geluidsoverlast. Binnenkort volgt ook nog een informatiebijeenkomst over de noodzakelijke tijdelijke omleidingswegen.  Die omleidingswegen worden mei/juni a.s. aangelegd. Na de komende bouwvakantie start dan de uitvoering van de eigenlijke werkzaamheden aan de kruising. September 2013 zijn de wegen en viaducten klaar, daarna volgt nog de groenaanleg.

Het Heerdenpad wordt in 2012 niet meer gestremd; in 2013 zal dat enkele keren wel het geval zijn. Dat wordt gepland in de schoolvakanties, te zijner tijd volgen daar nadere mededelingen over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.