Aanpak kruising Krol-brug bijna klaar.

De hele week is gewerkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de kruising bij de Gerrit Krol-brug. In de herfstvakantie én tegelijk met al door de provincie geplande onderhoudswerkzaamheden aan de brug zelf. Op deze wijze is de overlast en hinder zo klein mogelijk gehouden.
Het is inmiddels goed te zien dat het oppervlak van die kruising flink verkleind is. Auto’s vanaf de Ulgersmaweg kunnen iets verder doorrijden dan in de oude situatie en hebben daardoor beter zicht op verkeer dat vanaf de brug komt. Voor vooral fietsers vanaf de brug wordt de situatie beter; omdat alle auto’s achter de streep staan en niet meer half de kruising op zijn gereden, is voor iedereen dan duidelijk dat fietsers voorrang hebben (zie foto).

Op het eerste gezicht zien we één fout. Dat de stoep aan beide kanten van de brug is doorgetrokken, is uitstekend, maar er is geen ‘oprit’ om op die stoep te komen. Nu kunnen rolstoelen, kinderwagens en dergelijke niet de stoep op – zoals het hoort – om de brug over te komen. Ook fietsers die via de loopbruggen het kanaal willen oversteken, hebben geen plek om gemakkelijk de stoep op te kunnen. Vooral met een kind voor- of achterop, is dat eigenlijk geen doen (zie foto).

We hebben inmiddels met de gemeente contact gehad over dit probleem en gaan er van uit dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.