Aanpak Heerdenpad: Er zit wat schot in

Aanpak Heerdenpad: Er zit wat schot in – Beijumkrant, 23e jaargang – nummer 10 november 2011

In de laatste Beijumkrant vroegen we ons al af hoe het staat met de verdere aanpak van het Heerdenpad. Er lijkt inmiddels wat meer schot in de zaak te komen.

Langs de taluds is inmiddels goed gesnoeid. Het bijhouden hiervan is inmiddels in de bestekken opgenomen en we mogen dan ook verwachten dat het naar behoren wordt bijgehouden.

Mede vanwege de proef die gehouden wordt voor de (zieke) kastanjes aan het Heerdenpad, is er tot nu toe maar beperkt gesnoeid. Wel worden de bomen van het Wessel Gansfortcollege nog een dezer weken aangepakt.

Omdat verder snoeien van de kastanjebomen de proef zou kunnen schaden, wordt bekeken of de verlichting niet toch weer moet worden aangepast. Daarvoor liggen 2 opties op tafel. Een deel van de lantarens zouden naar de andere kant van het Heerdenpad kunnen worden geplaatst. Een andere mogelijkheid is het vervangen van de huidige (hoge) palen vervangen door lagere palen met kegelarmaturen.

Naar de mening van de BOB zijn kegels veel doeltreffender en aanvullend snoeien van de kastanjebomen is dan ook niet meer nodig. Wellicht moeten er dan iets meer palen geplaatst worden, maar kegels zijn naar wij weten flink goedkoper dan de huidige palen.

Verder lijkt het erop dat de door de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) gewenste hekken bij de taluds en tussen de school en de brugwachterwoning er toch niet komen. Rond de tijd dat deze Beijumkrant uitkomt, zouden bekend kunnen worden wat er wel en niet gaat gebeuren. Mocht de aanpak onvoldoende blijken, zal de BOB de verantwoordelijke Collegeleden verder benaderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.