Aan bewoners en bedrijven nabij Kardinge

Geachte heer, mevrouw,

Op maandag 1 oktober, tussen 17.00 uur en 19.30 uur, organiseert de Provincie Groningen, in samenwerking met de gemeente Groningen, een inloopbijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Op de bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de werkzaamheden die plaats gaan vinden bij het kruispunt Kardinge bij de Oostelijke Ringweg in Groningen. Graag verneem ik ook uw reactie op de uitvoeringsplannen die er nu liggen!

U kunt tijdens de genoemde tijdstippen binnenlopen in het Informatiecentrum Oostelijke Ringweg aan het Grondzijl 23 op het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord, tegenover sportcentrum Kardinge.

Werkzaamheden

Bij het kruispunt Kardinge wordt een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd, hiervoor wordt een nieuw viaduct met rotondes aangelegd in 2013. Voorafgaande aan de daadwerkelijke aanleg hiervan, vinden de volgende grondwerkzaamheden vanaf begin oktober dit jaar plaats:

– Het aanbrengen van een overhoogte (hoop grond plaatselijk tot circa 7 meter hoog) die meer dan een jaar blijft liggen. Deze overhoogte is aan beide zijden van de ringweg gesitueerd, ter plaatse van het nieuw te bouwen viaduct, de toekomstige wegen en rotondes.

– Het fietspad tussen het Windepad en Kardinge wordt tijdelijk verlegd. Fietsers kunnen tijdens de aanleg van het tijdelijke fietspad gebruik maken van de bestaande route.

– Voor verkeer op de ringweg is sprake van versmalde rijstroken en daarnaast een verkort rechtsaf vak, vanuit de richting Hoogezand naar Kardinge. Bedrijven blijven bereikbaar gedurende de grondwerkzaamheden.

Als u nog vragen heeft over deze bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Ulienke Nauta (projectsecretariaat Oostelijke Ringweg, 050-316 4464, email: u.nauta@provinciegroningen.nl) of met Marie-Lou Gregoire, email: info@ringgroningen.nl. Achtergrondinformatie treft u tevens aan op www.ringgroningen.nl bij het onderdeel Oostelijke Ringweg. Ik zie u graag op maandag 1 oktober!

Met vriendelijke groet,

B. Bouma

Projectleider Oostelijke Ringweg

Provincie Groningen, afdeling Wegenbouw

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.