810 km dwars door de Benelux voor Unicef’ Loopgroep Bedum start in de Benelux Run

Bedum –  Twaalf lopers van de Loopgroep Bedum zijn in voorbereiding voor de eerste editie van de Benelux Run, die van 2 tot en met 5 mei zal plaatsvinden. De Benelux Run is de langste non-stop estafetteloop ter wereld.

De start is in La Roche-en-Ardenne, België om negen uur ’s morgens en de route gaat eerst naar Luxemburg. De finish is ruim 810 km later op zaterdagmiddag vijf uur op de handelskade in Delfzijl. Daar wacht de atleten een groots onthaal!

Een team met ieder zes atleten gaat 100 km afleggen. Daarna volgt circa tien uur rust, terwijl het andere team verder loopt. Elk team komt viermaal als rennend team in actie. Er wordt overnacht in een kazerne, sportcentrum of sporthal. Uiteraard gaat deze estafette het nodige vergen van de atleten, maar met totaal 123 marathons in de benen hebben de lopers veel ervaring opgebouwd.

Het Loopgroep Bedum team loopt voor het goede doel met als motto:

810 km dwars door de Benelux voor Unicef’.

Het team kan daarvoor uiteraard nog veel sponsoring gebruiken. Elk bedrag is welkom en alle bijdragen gaan voor 100% naar Unicef.

Op de website www.loopgroepbedum.nl/unicef kan men lezen hoe men het team kan sponsoren en ondersteunen. Ook kan contact opgenomen worden met de teamcaptain Wiebo Boer (050-3010170), email: unicef@loopgroepbedum.nl.

bron+foto: ingezonden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.