25 mei en 13 juni: Theaterproject Beijum!

Na een lang voortraject zijn in september 2013 de repetities voor de voorstelling over wonen en werken in Beijum begonnen. We zijn met een enthousiaste groep spelers en muzikanten al een aardig eind op weg met de vormgeving.

Op 25 mei is de eerste voorstelling te zien tijdens de Open Dag in Boerderijum. De tweede uitvoering vindt plaats in De Bron op 13 juni. Noteer deze twee data alvast in Uw agenda want de voorstelling over het wel en wee in Uw eigen wijk is meer dan de moeite waard. Er volgt nog informatie over de aanvangstijden en over de locatie voor de derde uitvoering.

Het wordt een collage voorstelling waarin scènes te zien zijn over hoe men in Beijum met elkaar samenleeft. Tussen de scènes door zijn er intermezzo’s te zien van uiteenlopende groepen en eenlingen die de wijk zo bijzonder bevolken. Een levendige en speelse weergave van het dagelijkse leven in Beijum. Ook de natuur krijgt aandacht in de voorstelling. Er wordt o.a. gewerkt met videobeelden. We zijn nog op zoek naar muzikanten en mensen die een koor willen vormen om het speciaal voor de voorstelling geschreven Beijumlied te zingen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

U kunt zich nog steeds opgeven bij de regisseur Akke Brouwer via tel. nr. 0519-222851 of via de mail: info@akkebrouwer.nl. Stadsboerderij De Wiershoeck stelt belangeloos haar ruimte beschikbaar waar we elke donderdag van 19.30 t/m 22.00 uur repeteren. We werken in een open structuur dus als U ideeën hebt en zin hebt om ongedwongen met elkaar te spelen en te musiceren, sluit U dan aan bij de bestaande groep. Astrid Warntjes begint in maart met de repetities voor de kinderen. Hierover volgt nog nadere informatie. Alle leeftijden krijgen een plekje in de voorstelling, die naast  de roerige dingen in de wijk ook zeker de plezierige zaken aan het licht zal brengen in een semi-realistische stijl.

We hopen dat het een feest van herkenning wordt voor het publiek.

De voorstelling die geproduceerd wordt door BOB is voor alle Beijumers gratis te bezoeken.  We houden U op de hoogte via de Beijumkrant.

Akke Brouwer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.