18 maart: Dag met lach en traan!

Wijkteam NLA Beijum bezoekt wijkpark de Groene Long EN…. Neemt afscheid van Alex Kruizinga (Nijestee):  “wijkteamlid met een kloppend groen hart voor de wijk Beijum”

Dinsdag 18 maart was het zover. Het wijkteam Beijum ging op pad om alle vernieuwingen, veranderingen, groene ingrediënten in het wijkpark Groene Long te bewonderen. Vanaf 2010 zijn we met z’n allen druk aan het werk geweest met 3 nieuwe fases van ontwikkelingen in het park. Allemaal ontwikkelingen om het park in een “mooi, eigentijds, groen nieuwe jasje te hullen.

Dergelijke plannen gaan niet zonder slag of stoot. Daar gaat heel wat voorwerk inzitten. Niet in de laatste plaats samen met alle actieve bewoners uit de wijk Beijum: de klankbordgroep Groene Long. Zonder hen was dit niet gelukt. En natuurlijk: zonder de besluitvorming van het wijkteam om drie maal een grote investering van de NLA-gelden te gunnen aan de ontwikkelingen in dit park.

Samen met gemeente (landschapsarchitect, ingenieurs, bomendeskundigen, uitvoerders en beleidsmensen) de woning- corporaties en bewoners zijn de plannen tot stand gekomen en uitgevoerd. Het eindresultaat is een park waar menige wijk een puntje aan kan zuigen. Ook wel eens “het Noorderplantsoen van het noorden van Stad” genoemd.

Tijdens de rondwandeling zagen we duizenden, duizenden nieuwe struiken, bloemen en planten. Nieuwe zichtlijnen en mooie ruime waterpartijen, nieuwe plekken waar het goed toeven is voor bijen, vlinders en allerlei insecten. De ijsvogel kan er weer een plekje vinden. Toegankelijker wegen voor iedere bewoner. Nieuwe bomen, mooie oevers, nieuwe bruggen…kortom, een lust voor het oog. We mochten zelfs twee uilen spotten.

Met achter elke plek van groen wel weer een mooi en ander verhaal. Een aanrader om eens met een expert door het park te gaan struinen (je kunt je hiervoor aanmelden bij het NDE, Jurjen Bajema)

Tijdens al dit moois moesten we ook afscheid nemen van een zeer gewaardeerde collega van de woningstichting Nijestee: Alex Kruizinga. Hij heeft zich als geen ander ingezet voor het groen in de wijk Beijum. Altijd te vinden tijdens opruimdagen in de Groene Long, het bollen poten, Lentekriebels, het opbouwen van de vlindermuur, elke vergadering van de klankbordgroep: meepraten, positieve beslissingen nemen en vooral ook….handen uit de mouwen. We kunnen niets anders zeggen dan: Alex bedankt voor alles.

En het wijkteam Beijum? Zij zijn meer dan gelukkig met alle investeringen die er gedaan zijn voor de Groene long van de wijk. Wij hopen dat de Beijumers er volop van al dit groen kunnen genieten.

Irma Zijlstra

bijschrift:

3e van links (met snor) Alex Kruizinga – foto Erik Weersing

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.